Studie-Orkest                                                                                                     

Nieuws Studieorkest!!  
Leuke links 

Voor eventuele vragen omtrent het Studie-orkest kan men terecht bij:

Jos Theelen
Roomweg 7a
077-3076192
Jetty van Sleeuwen
Houwenberg 2c
Tel. 077-3075473
Patrick van den Homberg Kabroekstraat 33 (America)
Tel. 077-4641636
Pim Zegers
Pastoor van der Sterrenstr 2
Tel. 077-3075354

Over afmelden:
Als je een keer niet naar de repetitie kunt komen kun je je afmelden. Als je dit op zaterdagmorgen of eerder doet dan hebben wij de tijd om het door te geven aan de persoon die op de repetitie is en aan Piet die ons altijd helpt het slagwerk en de stoelen klaar te zetten.

Pim    077-3075354 of via jeugdcommissie.sa@gmail.com

Voor wie en waarom?                                                                                       

Studieorkest wint prijs!

 

Ons Studie-orkest is op 30 november gekozen tot 'meest in het oogspringend orkest'. Dit gebeurde tijdens het door de Limburge Bond van Muziekgezelschappen georganiseerde Jeugdpodium in de categorie Proms. De prijs bestaat uit een waardecheque van 150 euro. De jeugdleden en jeugdcommissie hebben samen een zelfbedachte show omlijst met nummers als I Will Survive en The lion Sleeps Tonight. Daarbij waren er verschillende komische verwikkelingen uitgebeeld die zich voordoen op een 'normale'  wekelijkse repetitie.

 

Proficiat Studie-orkest met dit fantastische resultaat, loon naar werken !!

 

Zie ook TV Limburg opname: http://www.tvl.nl/site/load.php?page=28&item=5007&modID=48&temID=1015&mo

 

Jeugduitstapje op Youtube !!

 

Als je ten minste een jaar lang goed hebt geoefend op je instrument mag je plaatsnemen in het studieorkest. Dit is het leerorkest voor alle leden in opleiding. Bedoeld om de stap van muziekles naar fanfare of drumband te vergemakkelijken. En ook als stimulans want samen muziek maken is veel leuker dan alleen!

 

En waneer?                                                                                                       

 

Eenmaal per twee weken is er op zaterdagmiddag van 18.00 tot 19.00 uur repetitie in de Ankerplaats. En voor een groot concert repeteren we tijdelijk elke week. Dit jaar geven we naast de gebruikelijke optredens tijdens het paasconcert, de communiemis, het slotconcert, de Kreato speelmorgen en de kerstmis ook enkele andere concerten. We willen in september meedoen aan een concert voor jeugdorkesten in Koningslust, en in juni in Aalst. Ook gaan we 30 november meedoen aan een promsconcert in Heel. Dit laatste is een concert met “iets” erbij. En dat “iets” kan van alles zijn. Samen met de jeugd gaan we hier op een leuke manier invulling aan geven zodat we een verrassend concert neer kunnen zetten. Als het even mogelijk is gaan we ditzelfde concert ook nog een keertje in Grashoek houden. Want het Grashoekse publiek is natuurlijk erg nieuwsgierig naar deze volgende stap van het studieorkest.

Wie regelt het? Alles eromheen wordt geregeld door de jeugdcommissie.


En wat is nieuw?                                                                                                 

 

Alles. We groeien en blijven in beweging dus er zullen steeds dingen veranderen. Maar wat goed is blijft. Vanaf dit jaar gaan we extra aandacht en tijd steken in de individuele muzikale groei van de leden. Met een goede voorbereiding deelnemen aan het Heldens Open Podium is stap één. Uiteraard in goed overleg met de verschillende docenten van Kreato. Want: hoe beter het niveau hoe leuker het is te musiceren!

 

Wanneer mag je bij het Studie-Orkest spelen:                                                    

 

Iedereen die een jaar opleiding heeft gehad op zijn / haar instrument mag voor het eerst bij de dirigent voorspelen.

De dirigent zal na het voorspelen bepalen of de leerling al bij het studie- orkest kan.

Kom gerust eens langs tijdens een repetitie!

Tot ziens in het studieorkest