Archief

Zondag 7 oktober 2018 Natuurwandeling in en rond Grashoek.

Het wandelcomité van fanfare en drumband Semper Avanti uit Grashoek, Lid van de KWBN afd. Limburg organiseert op zondag 7 oktober a.s. haar volgende natuurwandeltocht.

Ook dit jaar heeft de organisatie alles in het werk gesteld om de wandelaars een fraaie en afwisselende tocht aan te bieden.

Terug

Spek de Kas, box 66: Jumbo Harald & Ilse van Beek Panningen

BOX 66

Terug

31 Maart 2018: Route 66

Klik op onderstaand plaatje voor de trailer:

Terug

21 oktober: Helenavaart concert te Griendstveen

Op zaterdag 21 oktober vindt het jaarlijkse Helenavaartconcert plaats. Dit concert, dat ieder jaar georganiseerd wordt door fanfare Renantia uit Griendtsveen, fanfare Wilona uit Helenaveen en fanfare Semper Avanti uit Grashoek, begint om 19.30 uur in gemeenschapshuis “De Zaal” in Griendtsveen.

Het concert heeft dit jaar een thema: Film en musical. De zaal zal een sfeervol aangekleed zijn met mooie verlichting. Tevens zullen er tijdens de muziekstukken filmbeelden te zien zijn.

Bij de opening zullen er enkele nummers door de drie muziekverenigingen samen gespeeld worden.

Het is een zeer gevarieerd programma voor jong en oud. Kom dus allemaal kijken en luisteren naar dit mooie concert. U bent van harte welkom in Griendtsveen.

De toegang is gratis.

Terug

Zondag 1 oktober 2017 Natuurwandeling in en rond Grashoek.

Het wandelcomité van fanfare en drumband Semper Avanti uit Grashoek, Lid van de KWBN afd. Limburg organiseert op zondag 1 oktober 2017 a.s. haar volgende wandeltocht.

Ook dit jaar heeft de organisatie alles in het werk gesteld om de wandelaars een fraaie en afwisselende tocht aan te bieden.

Na het vertrek uit Grashoek voert de tocht door het agrarisch landschap met afwisselend weilanden, bouwland en bossen naar de bosgebieden richting Koningslust.

Daarna voert de tocht naar de rustplaats aan de Vliegertsdijk, waar goed gezorgd zal worden voor de inwendige mens. Naast koffie, thee, frisdrank zijn er ook soep, broodjes en Limburgse vlaai tegen vriendelijke prijzen verkrijgbaar. Na de rust voert de tocht van de 21 en 25 km verder door  bossen en landbouwgebieden van Maasbree. Na de tweede rust gaan de wandelaars van de 14, 21 en 25 km  verder via natuurlijke paden van de vernieuwde Groote Molenbeek terug naar het eindpunt van de tocht. Waar mogelijk zal de tocht ook over agrarische bedrijven lopen. De tocht gaat overwegend over paden en onverharde zandwegen. De tocht is ook uitermate geschikt voor Nordic Walking.

.Klik hier voor de flyer =>

Afstanden Starttijden:

25 km                                 8:00 – 11:00 uur

21 km                                 8:00 – 12:00 uur

14 km                                 8:00 – 13:00 uur

8 km                                   8:00 – 14:00 uur

Voor alle afstanden is de sluiting om 17:00 uur.

De kosten voor deelname bedragen € 2,50 (incl. gratis sticker).

Leden van een wandelbond krijgen op vertoon van hun pasje een korting van € 1,-.

De start vindt zoals gewoonlijk plaats in het gemeenschapshuis “De Ankerplaats” op de Past. Vullinghsstr 3, 5985 PG te Grashoek. Nabij de startplaats is voldoende parkeergelegenheid en het parkeren is gratis

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hub Maessen tel: 077–3072624 of mobiel 06–53310386. Ook op de site van de fanfare www.semper-avanti.nl treft u nadere informatie aan.

Tot ziens in Grashoek op zondag 1 oktober 2017

Terug

15 april: Concert “The Legend of Troy” in Grashoek een daverend succes!

Het concert “The Legend of Troy” dat onlangs werd gehouden in Grashoek  mag zeker geslaagd genoemd worden. Ruim 30 slagwerkers van Semper Avanti uit Grashoek, St. Cornelius uit Borgharen en St. Nicolaas uit Heythuysen brachten het stuk Troy in 5 delen ten gehore. De slagwerkers werden vocaal ondersteund door Nadine Maes en Heidi Pittie (voormalig zangeressen bij het Johann Strauss Orkest van André Rieu) en Ludo Haegmans op piano. De inleidende muziek tussen de verschillende delen werd verzorgd door fanfare Semper Avanti en het verhaal werd gespeeld door acteurs en actrices uit Grashoek en danseressen uit Helden. De regie was in handen van Ann Philipsen. De legende over het paard van Troje werd op een ludieke wijze verteld door de verteller van de avond: Eddy Thewis. Het publiek in de uitverkochte Ankerplaats was bijzonder enthousiast!

Klik op onderstaand plaatje voor de trailer:

Terug

Ga op muziekles

Klik hier voor een download van het inschrijfformulier =>

Terug

25 november: Jubilarissen gehuldigd gedurende het Caecileafeest

Dit jaar konden we in de Schatberg maar liefst 8 jubilarissen verwelkomen. Op een zeer geslaagd Caecileafeest met lekker eten en bowlen hebben we onze jubilarissen in het zonnetje gezet.

  • Jan Strik en Jan Gommans => 50 jaar lid van de vereniging
  • Piet Willems, Lia Reijnen en Henk Keizers => 40 jaar lid van de vereniging
  • Loed Gielen => 25 jaar lid van de vereniging
  • Luc Thijssen en Natascha Duijf => 12,5 jaar lid van de vereniging

Allemaal toppertjes!! Proficiat!! Op de foto ontbreekt Luc Thijssen.

Terug

15 oktober: Helenavaartconcert te Grashoek

 Op zaterdag 15 Oktober vindt het jaarlijkse Helenavaartconcert plaats. Dit concert, dat ieder jaar georganiseerd wordt door fanfare Renantia uit Griendtsveen, fanfare Wilona uit Helenaveen en fanfare Semper Avanti uit Grashoek, begint om 19.30 uur in gemeenschapshuis "De Ankerplaats" in Grashoek.

Het concert zal een nieuwe vorm hebben. De drie muziekverenigingen zitten namelijk gezamenlijk op het podium en zullen afwisselend hun muziek ten gehore brengen. Ook zullen zij gezamenlijk een muziekstuk spelen.

Het is vrij uniek dat er dan ongeveer honderd muzikanten op het podium zullen zitten.

Tevens zal er een presentatie van de nieuwe uniformen van Semper Avanti plaatsvinden.

Het is een zeer gevarieerd programma. Kom dus allemaal kijken en luisteren naar deze drie muziekverenigingen. U bent van harte welkom. De toegang is gratis.

Terug

Wil jij graag trommelen met een groepje kinderen en samen leuke slagwerkmuziek maken?

Dan kun je je nu aanmelden bij de Jeugdslagwerkgroep van de Drumband van Semper Avanti.

Wij starten dinsdag 20 september 2016 weer met de repetities, van 19.00u tot 19.30u. De repetities zijn elke week in de Ankerplaats onder leiding van de dirigent van de drumband: Eric van Wegberg.

We zijn nu met 6 jeugdleden die elke week repeteren, maar hoe meer zielen hoe meer vreugd!Iedereen kan meedoen, ook al kun je nog helemaal niet trommelen. De jeugdslagwerkgroep is bedoeld voor alle kinderen van de basisschool vanaf groep 4, en kost niks.

Als je het na een paar weken meespelen nog steeds leuk vindt en je wilt blijven, dan kun je gratis lid worden van onze vereniging en kun je na een tijdje als je wilt ook op les (niet gratis).

Wil je meedoen? Meld je dan via e-mail aan bij Koen Fransen: kl.fransen@hetnet.nl

Wil je nog even wachten, maar ben je wel geïnteresseerd?

Je kunt ook later beginnen met de jeugdslagwerkgroep. Natuurlijk kun je ook altijd een keer komen kijken of het iets voor je is.

Meld je ook dan van tevoren aan bij Koen op het bovenstaande e-mailadres!   

Tot dan!

Terug

Zondag 2 oktober 2016 Natuurwandeling WC Semper Avanti Grashoek.

Het wandelcomité van fanfare en drumband Semper Avanti uit Grashoek, Lid van de KWBN afd. Limburg organiseert op zondag 2 oktober 2016 a.s. haar volgende wandeltocht.

Ook dit jaar heeft de organisatie alles in het werk gesteld om de wandelaars een afwisselende tocht aan te bieden. Na het vertrek uit Grashoek voert de tocht lang de oevers van de vernieuwde Molenbeek en het Medegebroek naar de rustplaats in Helenaveen. Hier treffen we de uitstekende rustplaats aan waar goed gezorgd zal worden voor de inwendige mens.

Naast koffie, thee, frisdrank zijn er ook soep, broodjes en Limburgse vlaai verkrijgbaar. Na de rust gaan de tochten voor de 7 en 14 km verder door de bossen van de Belgenhoek terug naar de startplaats. De wandelaars voor de tocht van 21 en 25 km gaan na de rust eerst een fraai wandeling maken door de Mariapeel. Dit laatste gebied is vooral bekend om zijn natuurlijke peelvegetatie en vaarten.

Tijdens de tocht kunt u genieten van de rust en de fraai natuur in dit gebied. Na deze tocht door de peel komen ze weer op de rustplaats, waarna ze via de zelfde route als de 14 km terug gaan naar de startplaats. De tocht gaat overwegend over onverharde wegen. De tocht is ook uitermate geschikt voor Nordic Walking.

Klik hier voor de flyer =>

Afstanden Starttijden:

7 km 8:00 - 14:00 uur

14 km 8:00 - 13:00 uur

21 km 8:00 - 12:00 uur

25 km 8:00 - 11:00 uur

Voor alle afstanden is de sluiting om 17:00 uur.

De kosten voor deelname bedragen EUR 2,50 (incl. gratis sticker). Leden van een wandelbond krijgen op vertoon van hun pasje een korting van EUR 1,00.

De start vindt zoals gewoonlijk plaats in het gemeenschapshuis De Ankerplaats op de Past. Vullinghsstr 3, 5985 PG te Grashoek.

N

abij de startplaats is voldoende parkeergelegenheid en het parkeren is gratis Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hub Maessen tel: 077- 3072624 of mobiel 06-53310386.

Tot ziens in Grashoek op zondag 2 oktober 2016.

Terug

Muziekproject in samenwerking met BS De Horizon

Alle leerlingen van basisschool de Horizon in Grashoek hebben in samenwerking met muziekdocente Karen van den Broek en een aantal leden van fanfare en drumband Semper Avanti een concert gegeven. Het varieerde van een lied met instrumentjes tot een door groep 7-8 gecomponeerd stuk, gespeeld door enkele leden van de fanfare en drumband. O

ok heeft een aantal leerlingen een paar weken op woensdagmiddag les gehad in het bespelen van een echt muziekinstrument. Als afsluiting van dit muziekproject mochten zij aan de ouders laten horen hoe goed ze dit geleerd hebben! Op vrijdagavond 15 juli a.s. mogen zij nog een keer optreden met o.a. Het orkest van de Grashoek, Fun for Band, Gangnam Style en Hey Brother. Iedereen is welkom om 19.00 uur in gemeenschapshuis de Ankerplaats.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het muziekproject in samenwerking met BS De Horizon is inmiddels 6 weken oud en er is een blazersklas van maar liefst 16 kinderen tot stand gekomen!

Onder leiding van docente Karen van den Broek met ondersteuning van onze eigen muzikanten Gerrit en Jeannnette wordt er op woensdagmiddag van 12:30 uur tot 13:15 uur sinds 2 weken flink geblazen en getoetert!

De foto’s getuigen van het enthousiasme waarmee de kinderen v.a. groep 4 zich voorbereiden op het concert, dat op donderdagmiddag 30 juni a.s. zal plaats vinden op BS De Horizon. De kinderen zullen daarbij ondersteuning krijgen van een aantal vrijwilligers vanuit de fanfare.

Het schoolconcert zal op vrijdag 15 juli a.s. tijdens ons slotconcert nog eens herhaald worden.

Natuurlijk hopen we op een mooi muzikaal verhaal straks aan het eind, zodat we kunnen zeggen, dat dit muziekproject een geslaagd expirement is geweest.

Wordt vervolgt…………..

Namens de jeugdcommissie,

Yvonne Janssen

Terug

Kinderen van Basisschool De Horizon maken muziek

Op 11 mei is het startschot gegeven van het muziekproject op school in samenwerking met een aantal enthousiaste vrijwilligers van onze fanfare en drumband Semper Avanti Grashoek.

Onder leiding van muziekdocente Karen van den Broek werd een begin gemaakt met de introductie van de blaasinstrumenten in de klas. De kinderen van de bovenbouw beten de spits af en konden achtereenvolgens kennis maken met de tuba, de saxofoon en de bugel.Alle leerlingen werden in de gelegenheid gesteld om op het instrument te blazen,dit tot groot enthousiasme van iedereen, jong en oud.

Muziek verbindt, dat is op deze ochtend wel gebleken. De bedoeling is om alle kinderen van groep 1 t/m 8 de komende weken bekend te maken met de verschillende muziekinstrumenten met als doel samen muziek te maken. Inmiddels zijn er 3 weken voorbij en hebben ook de trompet en de hoorn hun intrede gedaan en is Joost onze dirigent ook aanwezig geweest in de les om iets te vertellen over de dirigent.

Op donderdagmiddag 30 juni a.s. willen we dit graag uitdragen met alle kinderen in een gezamenlijk concert op school waar een aantal vrijwilligers van fanfare en drumband Semper Avanti muzikale ondersteuning bij zullen bieden. Het schoolconcert zal tevens herhaald worden tijdens ons slotconcert op vrijdagavond 15 juli a.s. v.a. 19:00 uur.Naast de kennismaking met de instrumenten zullen ook andere talenten zoals zang, dans en creativiteit gebruikt worden om het concert vorm te geven.

Binnenkort  zullen de kinderen, die dit graag willen nader kennis kunnen maken met blaasinstrumenten o.l.v. Karen van den Broek in een naschoolstraject in de vorm van een blazersklas v.a. woensdag 8 juni van 12:30 uur tot 13:15 uur. Deelname hieraan is vrijblijvend en kosteloos en wordt aangeboden vanuit het muziekpoject in samenwerking met de fanfare. Opgaveformulieren hiervoor zijn inmiddels uitgereikt op school.Voor enkele sfeerimpressies van de agelopen week verwijzen we u graag naar de Facebookpagina van Fanfare en Drumband Semper Avanti en van BS De Horizon. Hier kunt u zien met welk enthousiasme de kinderen elkaar weten te vinden tijdens de muzieklessen. Houd de Facebookpagina en de website van de vereniging in de gaten voor nog meer nieuws en foto’s omtrent het muziekproject.

Foto: Kinder van de basisschool testen een instrument uit.

Voor vragen omtrent het muziekproject kunt u terecht bij muziekdocent Karen van den Broek op woensdagmorgen aanwezig van 09:30 uur tot 12:15 uur of contactpersoon voor de fanfare: Yvonne Janssen: yvonnejanssenlobe@gmail.com.

Natuurlijk hopen we, dat alle leden van onze vereniging  het enthousiasme van de jeugd voor de muziek zullen omarmen en waar mogelijk een bijdrage zullen blijven leveren aan dit muzikeproject als dit van hen wordt gevraagd? Wij hopen op jullie muzikale ondersteuning op 30 juni a.s.tijdens de uitvoering van het concert op school en willen jullie alvast bedanken voor jullie bijdrage aan dit nieuwe muziekconcept!

Namens de Jeugdcommissie,Yvonne Janssen

Terug

The legend of Troy

In 2015 is er door de instructeur van de slagwerkgroep Semper Avanti Grashoek het idee geopperd om samen met nog twee andere verenigingen een gezamenlijk muziekstuk uit te voeren. De keuze viel op “ The Legend Of Troy”. In dit stuk wordt de opkomst en ondergang van Troje op spectaculaire wijze uitgevoerd. Ieder kent wel de sage van het binnensmokkelen van soldaten in de buik van een reusachtig groot paard; het paart van Troje. Al in 2015 is begonnen met repeteren door de drie korpsen die onder leiding staan van Erik Van Wegberg.

Het totaal aan muzikanten ligt rond de 35. De eerste uitvoering is in Borgharen, en wel op zaterdag 9 april 2016.

Er is zeer intensief geoefend want het stuk is nogal complex van opzet en wordt ondersteund door pianomuziek en 2 zangeressen die hun verdiensten hebben in de Nederlandse zangwereld. Kortom een flinke uitdaging voor de muzikanten van Sint Cornelius Borgharen, Sint Nicolaas Heythuysen en Semper Avanti Grashoek.

Hieronder een link naar een opname van de eerste Try-out in Borgharen:

https://www.youtube.com/watch?v=Wm_HQysJUCY

In het najaar zijn er optredens in Heythuysen op 6 november en op 20 november 2016 in het auditorium van het MECC in Maastricht.

Terug

Zeer geslaagd Paasconcert: "Anders dan Anders"

Het traditionele Paasconcert is in 2016 in heel nieuw jasje gestoken. Een kleine werkgroep, met ondersteuning van buiten de vereniging heeft een programma op het podium weten te brengen wat een ademloos luisterende, volle zaal heeft opgeleverd. De opzet was om de geschiedenis van Grashoek de revue te laten passeren ondersteund door film en foto’s en met muziek van Fanfare en slagwerkgroep Semper Avanti. De mooie zaalversiering was in handen gegeven van de dames van Zij Actief. Een sfeervolle versierde zaal was het mooie resultaat. De opzet was een schot in de roos, ook gezien de positieve reacties uit de zaal. Het geheel geeft aan dat deze aanpak een stap is in een nieuwe moderne richting. Op de foto’s een sfeerimpressie.

Terug

Zondag 4 oktober 2015 Natuurwandeling WC Semper Avanti Grashoek.

Het wandelcomité van fanfare en drumband Semper Avanti uit Grashoek, Lid van de KWbn afd. Limburg organiseert op zondag 4 oktober a.s. een natuurwandeling.

Ook dit jaar heeft de organisatie alles in het werk gesteld om de wandelaars een afwisselende tocht aan te bieden.

Na het vertrek uit Grashoek voert de tocht door de Belgenhoek met een agrarisch landschap met afwisselend weilanden, bouwland en bossen naar de rustplaats in het gebied de Kievit. Hier treffen we ook de uitstekende rustplaats aan waar goed gezorgd zal worden voor de inwendige mens. Naast koffie, thee, frisdrank zijn er ook soep, broodjes en Limburgse vlaai verkrijgbaar. Na de rust voert de tocht van de 14 km door de Maris met zijn uitgestrekt landbouwgebied en door de Houwenberg terug naar de startplaats. Na de rust voert de tocht van de 21 en 25 km verder door natuurgebied de Scherliet met zijn natuurlijke vegetatie en waterplassen en via de Kwakvors. Na de tweede rust gaat ook deze tocht terug via de Maris en de Houwenberg.  De tocht gaat overwegend over onverharde zandwegen. De tocht is ook uitermate geschikt voor Nordic Walking.

Afstanden                        Starttijden

25 km                                  8:00 – 11:00 uur

21 km                                 8:00 – 12:00 uur

14 km                                 8:00 – 13:00 uur

7 km                                    8:00 – 14:00 uur

Voor alle afstanden is de sluiting om 17:00 uur.

De kosten voor deelname bedragen € 2,50 (incl. gratis sticker). Leden van een wandelbond krijgen op vertoon van hun pasje een korting van € 1,00.

De start vindt zoals gewoonlijk plaats in het gemeenschapshuis “De Ankerplaats” op de Past. Vullinghsstr 3, 5985 PG te Grashoek. Nabij de startplaats is voldoende parkeergelegenheid en het parkeren is gratis.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hub Maessen tel: 077–3072624 of mobiel 06–53310386.

Tot ziens in Grashoek op zondag 4 oktober 2015

Klik hier voor de flyer =>

Terug

60 jarig jubileumfeest Avanti Grashoek.

Op zondag 24 november vierde fanfare & drumband Semper Avanti hun 60 jarig bestaan middels een feestelijke dag.

Het programma was als volgt:

Om 9:30 uur is de dag begonnen met een Heilige Mis ingevuld met muziek van het Gemengd Kerkelijk Zangkoor en het Heldens Koper Ensemble. Aansluitend is er in de kerk afgetrapt met een jubileumconcert van onze eigen fanfare en drumband waarin alle 6 decenia muzikaal aan bod zijn gekomen en waar enkele solisten als Jeroen Verberne, Linda Timmermans en Pim Zegers hebben opgetreden.

Na deze muzikale ode aan en van onze vereniging hebben we genoten van een Dorpsbrunchen. In het bijzonder zijn onze jubilarissen gehuldigd (Jeannette Kompier 12,5 jaar lid, Gerrit Dicks 50 jaar muzikant, Louis Cuijpers 60 jaar lid, Grad Drissen 60 jaar lid, Ben Drissen 60 jaar lid) Als hoogtepunt va de huldigingen was het overhandigen door de burgemester van het erelidmaatschap aan Jan Strik voor zijn tomeloze inzet als muzikant en bestuurder in een lange periodeIn de late middag en avond werd het feest voortgezet en afgesloten met diverse optredens van de Graaskneuzers, 4Tress en 7th Heaven met ook een ode aan "Graashook" door Andre van Maris.

Terug

Zondag 17 november 2013: Concours drumband.

Op zondag 17 november heeft de drumband van fanfare & drumband Semper Avanti in de 2de divisie een mooie 1ste prijs mee naar huis genomen. In zaal Don Bosco te Heel behaalde zij een resultaat van 80,33 punten. Gezegd mag worden dat dit resultaat zonder bijzondere voorbereidingen of extra inspanningen is behaald wat de doelstelling van de vereniging was in den beginnen, een ontspannen, relaxte voorbereiding naar een mooi resultaat en dat is het zeker geworden en is iets waar we allemaal trots op zijn.

De muziekwerken waren:

1) Figment

2) Company Beat

3) For those who make my day

4) Teamwork

Terug

Natuurwandeling  Grashoek  zeer geslaagd.

Op  Zondag 6 oktober 2013 laat het weer zich van zijn beste kant zien. In de vroege ochtend was het eerst iets mistig, maar na enkele uren ging de zon geleidelijk haar werk doen.

Reeds om half acht melden zich de eerste wandelaars bij de starttafel. Om kwart voor acht kon men aan de tocht beginnen. Vanaf acht uur liep het echt storm met de aanmeldingen voor de wandeltocht. Grashoek stroomde vol met wandelaars. Al snel waren alle parkeerplaatsen rond de ankerplaats bezet en moesten we uitwijken naar de nieuw ingerichte parkeerplaats.

Op de  nieuwe rustplaats in Helenaveen waren Gert en Wilma vanaf zeven uur druk in de weer om ervoor te zorgen dat de wandelaars voorzien konden worden van eten en drinken. Vooral vlaai , koffie, soepen en broodjes waren erg in trek. We kregen veel complimenten van de wandelaars over de mooie en afwisselende tocht.

Naast de tocht door fraaie natuur en de Mariapeel konden de wandelaars over een drietal agrarisch bedrijven lopen. Als eerste liepen de wandelaars over het bedrijf van Koningstuin waar men  de fraaie coniferen en heesters kon bewonderen. Na de rust  konden  de 21 en 25 km de tocht vervolgen door de  blauwe bessenkwekerij van Veens. Op de terugweg van de 14, 21 en 25 km ging de tocht via het melkveebedrijf van de maatschap Engelen waar de tocht dwars door de koestal liep. De tocht van de 7 km lopers voerde over de golfbaan van Kapelkeshof.  Ondernemers hartelijk dank voor de bereidwillige medewerking aan deze wandeltocht.

Jaarlijks weet Wim weer een mooie route uit te stippelen. Ook de markering en de aanwijzingen tijdens de tocht zijn erg duidelijk zodat er weinig wandelaars verkeerd hebben gelopen.

Tot elf uur was het een komen en gaan van wandelaars.

Op het einde van de dag konden we de balans opmaken. In totaal hadden ruim 700 betalende wandelaars deelgenomen aan de tocht. Ruim 60 % van de wandelaars waren afkomstig uit de gemeente Peel en Maas.

Mede door het fraaie wandelweer kunnen we als organisatie  terugkijken op een geweldig geslaagd wandelevenement.

Dit is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van de sponsoren, Arvalis makelaars,  bakkerij Teun, De Bruyn sport, C. 1000, Notermans, Bobs adventure, en de vele vrijwilligers die hebben meegeholpen op deze dag.

Tevens nodigen we uit voor deelname aan onze volgende natuurwandeling op zondag 5 oktober 2014. Op deze datum vindt onze 10e wandeltocht plaats. Noteer deze belangrijke datum in uw agenda.

 Een impressie van de wandeltocht is terug te vinden op onze foto pagina, zie bovenaan de website voor een link naar de foto's. Tevens hebben wandelaars foto's gemaakt en een link aan ons toegestuurd.

Bekijk deze ook en kom ook volgend jaar zelf beleven hoe mooi ons grashoekse land wel niet is.

Tot volgend jaar.

Terug

Zondag 7 oktober 2012 zeer geslaagde Natuurwandeling WC Semper Avanti Grashoek.

Het wandelcomité van fanfare en drumband Semper Avanti uit Grashoek, Lid van de KNLBO afd. Limburg heeft op zondag 7 oktober haar achtste wandeltocht georganiseerd.

Ook dit jaar heeft de organisatie alles in het werk gesteld om de wandelaars een afwisselende tocht aan te bieden.

Na het vertrek uit Grashoek is de tocht door de Belgenhoek met een agrarisch landschap met afwisselend weilanden, bouwland en bossen gevoerd naar de rustplaats in het gebied de Kievit.

Hier treffen we ook de uitstekende rustplaats aan waar goed gezorgd zal worden voor de inwendige mens. Naast koffie, thee, frisdrank zijn er ook soep, broodjes en Limburgse vlaai verkrijgbaar. Na de rust de tocht van 14 ,20 en 25 km verder door natuurgebied de Scherliet met zijn natuurlijke vegetatie en waterplassen en via de Kwakvors en de Maris met zijn uitgestrekt landbouwgebied gevoerd. De tocht ging overwegend over onverharde zandwegen. Hieronder een link naar een fotoalbum van onze deelnemers, welke zeer entousiast was.

U wordt uitgenodigd om het fotoalbum van a_putmans te bekijken:

2012-10-07 wandeltocht semper avantie grashoek 25 km

Diavoorstelling afspelen

2012-10-07 wandeltocht semper avantie grashoek 25 km

6 okt. 2012 van a_putmans

----------------

Ook volgend jaar zal er omstreeks dezelfde periode een wandeling worden georganiseerd. Heeft u vragen of wilt u nadere informatie kunt u contact opnemen met Hub Maessen tel: 077–3072624 of mobiel 06–53310386.

Tot ziens in Grashoek op een van onze volgende goed georganiseerde wandeltochten.

Terug

Zaterdag 25 maart en zondag 25 maart 2012: Lactafaria, geweldig optreden van de drumband

Zie hieronder de links een opname van het goede optreden vanonze drumband in Stevsnbeek tijdens hun 10 jarig jubileum concert Lactafaria.

Youtube filmpje

Terug

Ode aan Herman Hofman (14 maart 2012) en Jan Theeuwen (19 maart 2012)

Beiden waren al vanaf hun prille jeugd lid van fanfare St. Josef Beringe, sinds zeer jeugdige leeftijd lid van blaaskapel die lustigen Freunde Beringe, beiden recentelijk lid van blaaskapel die lustigen Buben Grashoek en Jan uiteraard vanaf 1998 bij fanfare Semper Avanti Grashoek als musicerend lid en vanaf 2009 ook als bestuurslid. Wat voor Jan gold, gold natuurlijk ook voor Herman. De passie voor de muziek stond bij beide herenvoorop. De een, Jan dus, ging niets boven zijn flügelhorn (bugel) en de ander, Herman dus, zijn tenorhorn (bariton) maar ook waren beiden zekere deelnemers aan de derde helft. Zonder muziek geen plezier uiteraard en ook andersom, zonder plezier geen muziek. Laat ze ons beiden zo in herinnering houden.

Presentatie

Paul Cuypers

Terug

Zondag 25 september 2011: Jeugdfanfare treffen K'lust

Zie hieronder de links naar foto's en video's van het leuke optreden van het studie-orkest in Koningslust

Youtube filmpje

Film op EMM

Foto's

Zondag 2 oktober 2011 Natuurwandeling WC Semper Avanti Grashoek.

Het wandelcomité van fanfare en drumband Semper Avanti uit Grashoek, Lid van de KNLBO afd. Limburg organiseert op zondag 2 oktober a.s. haar zevende wandeltocht.Ook dit jaar heeft de organisatie alles in het werk gesteld om de wandelaars een afwisselende tocht aan te bieden.Na het vertrek uit Grashoek voert de tocht door het agrarisch landschap met afwisselend weilanden, bouwland en bossen naar de bosgebieden rond Koningslust.Hier treffen we ook de uitstekende rustplaats aan waar goed gezorgd zal worden voor de inwendige mens. Naast koffie, thee, frisdrank zijn er ook soep, broodjes en limburgse vlaai verkrijgbaar. Na de rust voert de tocht van 14 ,20 en 25 km verder door natuurgebied “het Vlakbroek”. Dit gebied is vooral bekend om zijn natuurlijke vegetatie, de vele sloten en de aanwezigheid van verschillende vogelsoorten.De tocht gaat overwegend over onverharde zandwegen.De tocht is ook uitermate geschikt voor Nordic Walking.

.Afstanden                        Starttijden

25 km                                  8:00 – 11:00 uur

20 km                                  8:00 – 12:00 uur

14 km                                 8:00 – 13:00 uur

7 km                                    8:00 – 14:00 uur

Voor alle afstanden is de sluiting om 17:00 uur.De kosten voor deelname bedragen € 1,70 (incl. gratis sticker). Leden van een wandelbond krijgen op vertoon van hun pasje een korting van € 0,50.De start vindt zoals gewoonlijk plaats in het gemeenschapshuis “De Ankerplaats” op de Past. Vullinghsstr 3, 5985 PG te Grashoek.

Nabij de startplaats is voldoende parkeergelegenheid en het parkeren is gratisVoor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hub Maessen tel: 077–3072624 of mobiel 06–53310386. Ook op de site van de fanfare www.semper-avanti.nl treft u nadere informatie aan.Tot ziens in Grashoek op zondag 2 oktober 2011. 

Terug

Kaarten dreamzz 2011: "een reis om de wereld"

Zaterdag 4 juni / Zondag 5 juni  

Beleef een unieke ervaring en laat je meevoeren in een “Reis om de wereld”. Een muzikale reis aangevuld door tal van culturele elementen en samenwerkingsverbanden uitgevoerd door verenigingen uit uw eigen Peel & Maas gemeente. 

Gedurende het optreden van Dreamzz nemen we u mee in een droomwereld, een optreden met een ziel, waarin “beleving” voor zowel artiest als publiek centraal staat. Door de onderlinge samenwerking zal de uitvoering spectaculair zijn wat in Peel & Maas nog nooit eerder is vertoont.

Laat je verrassen en ervaar het zelf, ga mee op onze “reis om de wereld”.

 

Deelnemende verenigingen welke definitief deelnemen:

Reactie:

Het was weer een fantastisch en zeer geslaagd optreden, van alle deelnemers. Opnieuw waren de verwachtingen hoog en hebben we dit voor de 2de keer kunnen waarmaken. Daarnaast moeten we zeker het publiek bedanken, met bijna 2 uitverkochte zalen, is het gelukt onze droom waar te maken. Zeker de moeite waard om een 3de editie voor te bereiden, wanneer is nog niet bekend maar we zullen zeker van ons laten gelden.

Terug

Succesvol jaar voor Semper Avanti Grashoek !

Het verenigingsjaar 2010 mag in de analen van Semper Avanti bij worden geschreven als een bijzonder muzikaal jaar voor zowel fanfare als drumband. In het begin van het jaar werd er in samenspraak met de muzikanten besloten om deel te nemen aan het concours te Veldhoven. In de aanloop hiernaar toe werden er diverse oefenconcerten gegeven.

Vers in het geheugen ligt nog het gezamenlijke concert met een naamgenoot uit Tegelen nm. Sempre Avanti. Een concert dat als zeer geslaagd werd ervaren. Maar ongetwijfeld het repetitieweekend in Stevensbeek zal de meeste muzikanten nog lang bijblijven. Veel en intensief waren de oefensessies onder verschillende kundige repetitoren. Maar ook de gezelligheid en het samenzijn, om straks tijdens het concours een eenheid op de bühne te vormen, waren onvergetelijk.

Op 27 November werd uiteindelijk al de ingestudeerde muzikaliteit losgelaten op de bühne te Veldhoven. Met een uiterst strakke uitvoering van 1 inspeelwerk en 2 verplichte werken werd er mooie en vooral door de jury zeer gewaardeerde muziek gemaakt.

Een uitslag waarmee de fanfare, onder de bezielende leiding van Bart Klerken, zeer tevreden mee konden zijn: 81.92 punten ruim voldoende voor een mooie eerste prijs!

 

Ook de drumband mag terug kijken op een mooi muzikaal jaar. Het optreden tijdens Music Inbetween mag gerust een hoogtepunt worden genoemd. Een bomvolle zaal met veel staande bezoekers zegt voldoende Vooral het nummer “Avond”

Van Boudewijn de Groot, gezamenlijk uitgevoerd met het Koor In Between oogstte veel applaus.

 

Met het einde van het jaar in zicht werd er ook nog feestgevierd tijdens de jaarlijkse St. Caecileaviering. Na een gezamenlijk diner werden er twee jubilarissen gehuldigd. Jan Theeuwen, 12,5 jaar lid werd door de voorzitter onderscheiden met de verenigingsspeld in zilver voor zijn muzikale inzet voor de vereniging. 25 jaar lid was Andre Keizer. hij werd gehuldigd met de zilveren verenigingspeld met zirkoon. Ook voor hem waren er lovende woorden. Hierna werd het gezellig in Grashoek en onder de muziek Van Brigit werd doorgefeest tot in de kleine uurtjes.

 

Een mooie afsluiting voor een muzikaal voortreffelijk jaar!

Terug

Natuurwandeling in het zonnetje

Op Zondag 3 oktober 2010 was het weer zover. De jaarlijkse wandeltocht van het wandelcomité van fanfare en drumband Semper Avanti vindt plaats. Ondanks het feit dat de weersvoorspellingen in het begin van de week minder goed waren werd het in de loop van de week steeds beter. Op zondag 3 oktober werden de wandelaars verblijd met uniek zonnig wandel weer. Reeds om half acht melden zich de eerste wandelaars bij de starttafel. Om kwart voor acht kon men aan de tocht beginnen. Vanaf acht uur liep het echt storm met de aanmeldingen voor de wandeltocht. Grashoek stroomde vol met wandelaars. Al snel waren alle parkeerplaatsen rond de ankerplaats en op het dorpsplein bezet. Daarna was het zoeken naar een parkeerplaats in de straten van Grashoek.

Foto's wandeltocht

 

Op de startplaats en de rustplaats werden de voorbereidingen getroffen om de wandelaars te voorzien van eten en drinken Onder de bezielende leiding van Wilma, Gert en Natascha werd de catering weer goed opgezet. Vooral vlaai , koffie, soepen en broodjes waren erg in trek. De fraai uitgeruste rustplaats bij Tematuin kreeg veel bewondering. De wandelaars waren zeer tevreden over de mooi uitgezette tocht. Zeker de route over de camping De Schatberg was uniek. Jaarlijks weet Wim weer een mooie route uit te stippelen. Ook de markering en de aanwijzingen tijdens de tocht zijn erg duidelijk zodat er weinig wandelaars verkeerd hebben gelopen. Tot twaalf uur was het een komen en gaan van wandelaars. Op het einde van de dag konden we de balans opmaken. In totaal hebben 760 betalende wandelaars deelgenomen aan de tocht. Opvallend was dat ruim 450 wandelaars afkomstig waren uit gemeente Peel en Maas. Blijkbaar is dit een heel sportieve gemeente.

 

Als organisatie kunnen we terugkijken op een geweldig geslaagd wandelevenement. Dit is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van onze sponsoren, Arvalis makelaars, Bakkerij Teun, De Bruyn sport, C. 1000 Harald en Ilse van Beek, Logo products, Rabobank Peel en Maas en de vele vrijwilligers die hebben meegeholpen op deze dag.

Momenteel zijn we al gestart met de voorbereidingen voor de wandeltocht voor 2011. De voorlopige routes zijn reeds bepaald, waarbij vooral aandacht bestaat voor de natuur en de fraaie omgeving van Koningslust. Hierbij nodigen we jullie uit voor deelname aan onze volgende natuurwandeltocht op zondag 2 oktober 2011. Ook dan hebt u weer de keuze uit een tocht van 7 , 14, 20 of 25 km wandelen door schitterende natuur en landelijke omgeving. Ook voor vriendengroepen, buurt- en overige verenigingen is dit een goede mogelijkheid om een verenigingsactiviteit te organiseren. Hebt u opmerkingen , suggesties of aanvullingen op de organisatie van onze wandeltocht, dan kunt u ons dit via de mail ham.hendrix@freeler.nl laten weten.

Terug

14 december: Geslaagd St. Caecileafeest Semper-Avanti !!

Traditiegetrouw viert bijna elke zichzelf respecterende muziekvereniging het naamsfeest van St. caecilea, de beschermheilige van alle muzikanten. Na een zeer geslaagd gezamenlijk diner, afgestemd op onze jeugd, werden Wim Lenssen 40 jaar lid van de vereniging en Daniël Kamp 25 jaar lid van de vereniging dit jaar gehuldigd.

 

Ere lid Wim Lenssen (links op de foto) is op de ceacileafeestavond gehuldigd voor 40 jaar trouwe dienst binnen de vereniging. Wim was vele jaren de stuwende kracht achter de drumband. Onder begeleiding van Wim heeft de drumband altijd het maximale uit haar prestaties weten te halen. Ondanks dat Wim nooit spelend lid is geweest van de vereniging heeft hij veel zeer voor de vereniging betekend. Hij is altijd met hart en ziel voor de verenigng bezig geweest zonder dat dit ooit te veel was. Mensen zoals Wim zijn uniek. Momenteel is Wim secretaris bij de sponsorcommissie en neemt regelmatig deel aan tal van activiteiten en is bij sportieve activiteiten vaak het EHBO aanspreekpunt. Ook als we voor slagwerk vervoer nodig hebben hoeven we Wim maar te bellen en de aanhangwagen staat altijd klaar. Wim bedank voor al je diensten die je de afgelopen 40 jaar voor ons hebt geleverd. Wim zal uit handen van voorzitter Peter Van Oijen het bijbehorende verenigingsinsigne ontvangen.

 

 

Daniël Kamp (rechts op de foto), vijfentwintig jaar lid van de vereniging is altijd een slagwerk pijler geweest binnen Semper Avanti. De drumband is zijn grote passie, maar daarnaast is hij bij veel uitvoeringen of concoursen bereid geweest de fanfare uit te helpen. Ook voor de jeugd is Daniël een grote steun en inspiratiebron. Daniël staat altijd paraat als instrumentbeheerder of als coach voor leden die even wat bijles nodig hebben als steuntje in de rug. Daniël zal uit handen van voorzitter Peter Van Oijen het bijbehorende verenigingsinsigne ontvangen.

 

Wim en Daniël, proficiat.

Terug

7 November theateroptreden Dreamzz: "DE droom IS werkelijkheid GEWORDEN"

Een uitverkocht Dok 6, 7 november, tijdstip 10:30, een staande ovatie. Alle bezoekers staan op de tribune en applaudisseren voor de leden die alles hebben gegeven voor theatervoorstelling Dreamzz. Niemand had dit van te voren kunnen bedenken. Alles op die bewuste avond liep zoals het moest gaan. Alle bezoekers hebben genoten van een uniek en nog nooit eerder vertoont optreden van 4 heldense amateurverenigingen, fanfare en drumband Semper Avanti, toneelvereniging Aventatie, koor In Between en dansvereniging DéDé Danceballet. De reacties na afloop waren dan ook overweldigend en zeer positief.

In een avondvullend programma is aaneengesloten een droom verwezenlijkt voor zowel de leden als publiek. In een aaneenschakeling van muziek, dans en toneel is iedereen meegenomen in de droom welke een grote indruk heeft achtergelaten. Het theateroptreden beeldde een nacht uit vanaf het vallen van de avond tot en met het aanbreken van een nieuwe dag. Achtereenvolgens zijn gespeeld: Avond, IO the Moon and the giant, Droom, Mission Impossible, Dreamer, Hispaniola, De Blauwbilgorgel, Magnificent People, Talking Shoes, Truuke, Eternal Flame, Nachtmerrie, Forest Battle, Don't Stop Me Now, Eve Of The War, Heronimus, Carnaval de Paris en A Brand new Day.

Het is gelukt om een avond lang in een droomwereld te leven, een avond met een ziel waarin “beleving” voor zowel artiest als publiek. Al met al een prestatie waarop alle deelnemende verenigingen enorm trots op mogen zijn. Zo zie je maar dat alle dromen uitkomen.

Voor foto's KLIK HIER

Wij bedanken alle vrijwilligers, de deelnemende verenigingen, mede organisator C6 de sponsoren Rabobank en DTP Grafic products voor hun bijdrage en inzet. Zonder jullie was het niet gelukt.

Semper Avanti Grashoek

Terug

Zondag 4 oktober 2009 Natuurwandeling WC Semper Avanti
Het wandelcomité van fanfare en drumband Semper Avanti uit Grashoek, Lid van de KNLBO afd. Limburg organiseert op zondag 4 oktober a.s. haar vijfde wandeltocht.

Ook dit jaar heeft de organisatie alles in het werk gesteld om de wandelaars een afwisselende tocht aan te bieden. Na het vertrek uit Grashoek voert de tocht door het agrarisch landschap met afwisselend weilanden, bouwland en agrarische bedrijven naar het gebied De Kievit. Hier treffen we ook de uitstekende rustplaats aan waar goed gezorgd zal worden voor de inwendige mens. Naast koffie, thee, frisdrank zijn er ook soep, broodjes en Limburgse vlaai verkrijgbaar. Na de rust gaan de tochten verder door de bosgebieden rond de Kievit en de Belgenhoek. De wandelaars voor de tocht van 20 en 25 km gaan tevens door de natuurgebieden “het Scherliet en het Zinkske”. Dit laatste gebied is vooral bekend om zijn natuurlijke peelvegetatie en vaarten. Het Scherliet is een natuurgebied wat onlangs in ontwikkeling is gebracht. De tocht gaat overwegend over onverharde zandwegen. De tocht is ook uitermate geschikt voor Nordic Walking.

Afstanden Starttijden

7 km 8:00 – 14:00 uur

14 km 8:00 – 13:00 uur

20 km 8:00 – 12:00 uur

25 km 8:00 – 11:00 uur

Voor alle afstanden is de sluiting om 17:00 uur. De kosten voor deelname bedragen € 1,70 (incl. gratis sticker). Leden van een wandelbond krijgen op vertoon van hun pasje een korting van € 0,50. De start vindt zoals gewoonlijk plaats in het gemeenschapshuis “De Ankerplaats” op de Past. Vullinghsstr 3, 5985 PG te Grashoek. Nabij de startplaats is voldoende parkeergelegenheid en het parkeren is gratis.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hub Maessen tel: 077–3072624 of mobiel 06–53310386. Ook op de site van de fanfare www.semper-avanti.nl treft u nadere informatie aan.

Tot ziens in Grashoek op zondag 4 oktober 2009.

 

Bestuur Wandelcomité Semper Avanti Grashoek

Terug

6+7 juni 6-Kamp, thema: “aod grashookse speule”,

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2009 is er weer een grandiose 6-kamp gehouden op sportpark “de Peelrand”.

Dit jaar was er gekozen voor het thema “Aod Grashookse speule”.

Het evenement is mede door de vele opgaven inmiddels uitgegroeid tot een echt dorpsevenement. Dat is ook helemaal niet vreemd, want iedereen vanaf 16 jaar kan hier aan deelnemen. Je hoeft niet sportief te zijn, er zijn ook denkers en doeners nodig bij de diverse spellen.

 

In totaal hebben er 10 teams meegedaan.

De top 3 van dit jaar waren:

1) ZKGLEOO (Zes Kamp  Grashoek Lomp En Ontzettend Onhandig)

2) Kiët de Beerput

3) Vriendengroep 18 cm en langer

 

Ook ons eigen team "Hastalavista"  heeft zeer sportief meegespeeld en is uiteindelijk een na laatste geworden.

Gezellig was het zeker.

 

Op Youtube zijn wat filmpjes te zien. Klik hiervoor op onderstaande link.

Filmpje 1:  http://www.youtube.com/watch?v=2U1qTS4Sl1g

Filmpje 1:  http://www.youtube.com/watch?v=2U1qTS4Sl1g

Filmpje 2:  http://www.youtube.com/watch?v=n7_eDhpwGgg

Filmpje 3:  http://www.youtube.com/watch?v=-XtDsPKLCh4

Filmpje 4:  http://www.youtube.com/watch?v=wNstKLrOyDs

Filmpje 5:  http://www.youtube.com/watch?v=7Tbmf_Kjf4g

Filmpje 6:  http://www.youtube.com/watch?v=ouNOvWtAh7U

Filmpje 7:  http://www.youtube.com/watch?v=1guktUKzSQc

 

Klik op Heldens Nieuws en lees meer over de 6-kamp !

 

Klik op de knop "Foto's Semper Avanti"  bovenaan op de pagina om de foto's te bekijken.

Terug

30 mei + 1 juni: Play-In 2009

Afgelopen zaterdag 30 mei is alweer de de 10de Play-In in de Gemeente Helden gehouden. Dit jaar stond opnieuw garant voor een grootse happening voor met name de jeugdige muzikanten. Van onze vereniging hebben Jeroen Verberne en  Roel van Oijen ook nog meegedaan aan een promotie optreden bij L1-TV.

 

 

Klik hier voor de link naar een optreden van een ensemble bij L1-TV => Optreden L1-TV.

 

 

 

Klik hier voor de link naar de foto's van de repetitiedag in de BBC van 30 mei => Foto's repetitiedag)

 

 

 

Klik hier voor de link naar de foto's van het concertoptreden in Beringe van 1 juni tijdens het Blaaskappellenfestival => Foto's concert.

 

Terug

14 december: Geslaagd St. Caecileafeest Semper-Avanti !!

Traditiegetrouw viert bijna elke zichzelf respecterende muziekvereniging het naamsfeest van St. caecilea, de beschermheilige van alle muzikanten. Zo ook fanfare & drumband Semper Avanti Grashoek. Het organiserende comité had in 2007 beloofd om dit jaar wat extra’s te doen voor de jeugdige leden. Na een zeer geslaagd gezamenlijk diner, afgestemd op onze jeugd, werd de enige jubilaris van dit jaar gehuldigd.

J. Dircks, vijfentwintig jaar lid van de vereniging, werd door de voorzitter geprezen om zijn veelzijdigheid binnen de Semper Avanti familie. Lid van de muziekcommissie, lid van de drumbandcommissie, bestuurslid, en spelend lid van zowel de fanfare als de drumband. Kortom betrokkenheid op alle fronten. Dat Jeroen dit niet van een vreemde heeft hoeft niemand te verbazen. Ook zijn vader dit jubileum al enige jaren geleden mogen vieren. Voor een vereniging als de onze een uniek verschijnsel, zowel vader als zoon 25 jaar lid. Zo uniek dat de voorzitter vader Gerrit naar voren vroeg om zijn zoon Jeroen het verenigingsinsigne op te spelden.

Onder een luid applaus en enigszins geroerd spelde Pap Dircks zijn zoon het speldje op. Hierna werd de avond voortgezet met een spetterend optreden van “El Magico” de goochelaar. Deze verraste niet allen de jeugd, maar ook de andere aanwezige zodat menigeen zich afvroeg “Wie duit dae det now”?

De avond werd afgesloten met een mooie tombola, en gezellig samenzijn tot in de kleine uurtjes. Kortom een keigave avond.

Terug

Geslaagden Krato 2008

Ook in 2008 zijn vele jeugdleden van onze vereniging geslaagd voor hun opleiding. Wij hopen dat jullie ook in 2009 verder gaan met de muziekopleiding om zo een nog hoger muzikaal niveau te bereiken.

  ¯ Daan van Bemmel, diploma A op bariton.

  ¯ Guus Clephas, diploma A op slagwerk.

  ¯ Iris Cuijpers, diploma A op hoorn.

  ¯ Thom van Mullekom, diploma A op trompet.

  ¯ Jeroen Theelen, diploma A op bugel.

  ¯ Bram van Bemmel, diploma B op bugel.

  ¯ Julissa Heesen, diploma B op trompet.

  ¯ Joy Kluijtmans, diploma B op alt-saxofoon.

  ¯ Jeroen Verberne, diploma B op Trombone (met lof)

Allemaal proficiat met dit behaalde resultaat en ga vooral door.

Leden en bestuur van Semper Avanti.

Terug

Zondag 5 oktober 2008 Natuurwandeling WC Semper Avanti

Wandeltocht grashoek goed en nat.

 

Daar sta je dan als organisatie van de wandeltocht van Wandelcomité Semper Avanti  Grashoek. Alles tot in de puntjes voorbereid en hopen op een goede deelname van wandelaars. De weersvoorspellers spreken in de week voorafgaand aan de wandeltocht over erg slecht weer op de bewuste zondag. De voorspellingen worden in de loop van de week steeds slechter.

Helaas hebben de voorspellers gedeeltelijk gelijk gehad. Reeds bij de start van de eerste wandelaars kregen ze de zegen van boven. Helaas, helaas. Het aantal deelnemers valt erg tegen. Hopelijk bij de volgende wandeltocht meer succes.

 

De wandelaars die het slechte weer getrotseerd hebben konden genieten van een perfect uitgezette wandeltocht. Deze tocht toont des te meer hoeveel natuurschoon is gelegen in en rond Grashoek. Ook de Nordic walkers kwamen volledig aan hun trekken. Het wandelcomité had weer gezorgd voor een uitstekende catering op de rustplaats. Tevens was hier een groot gedeelte van de dag live muziek aanwezig. Ondanks het tegenvallend aantal wandelaars zullen we de wandeltocht voor het jaar 2009 weer met veel enthousiasme organiseren. Op 4 oktober 2009 zal de volgende wandeltocht plaats vinden. Noteer deze datum reeds in uw agenda en kom met uw vriendengroep of vereniging naar deze wandeling. U kunt kiezen uit 7, 14, 21 en 25 km.

 

Naast de wandeltochten over 7, 14, 21 of 25 km kon men deelnemen aan een speurtocht voor het hele gezin met een lengte van 7 km. Deze tocht stond in het teken van Piertje en Molletje.

De eerste prijs is gewonnen door de familie Vanlier, Past. Van der Sterrenstraat 34 uit Grashoek. De tweede prijs gaat naar de familie Luijten Zonnedauw 110 uit Meijel. Prijswinnaars gefeliciteerd, de prijzen zullen op korte termijn worden bezorgd.

  

Als organisatie bedanken we alle vrijwilligers voor het welslagen van deze wandeltocht.

Ook is het niet mogelijk om een dergelijke wandeltocht te organiseren zonder de ondersteuning van sponsoren. Hierbij bedanken we Arvalis makelaars, C 1000, De Bruijn sport, en de Rabobank voor hun bijdrage.

Wandelaars bedankt voor de deelname en tot ziens op onze volgende wandeltocht op zondag 4 oktober 2009.

 

Bestuur Wandelcomité Semper Avanti Grashoek

Terug

Henk van Oijen geslaagd als Tambour Maitre

Op zaterdag 31 Mei is Henk van Oyen geslaagd als Tambour Maitre van onze vereniging.          
 

  

Henk, proficiat.

 

Bestuur en leden van Semper Avanti.

Terug

Koninklijke onderscheiding Piet Willems

P.J. (Piet) Willems Lid in de Orde van Oranje-Nassau Decorandus (71) ontplooide/ontplooit de volgende activiteiten: Voor de parochie Heilig Hart van Jezus Grashoek. 1984-1992 lid van het kerkbestuur; 1988-heden misdienaar/collectant/koster. Ook verspreidt hij het kerkblad; 1976-2007 bestuurslid van en vrijwilliger ten behoeve van de Fanfare en Drumband Semper Avanti Grashoek (ruim 100 leden). Hij onderhield onder andere het instrumentarium, zorgde voor de lokaliteiten, zette zich in ten behoeve van jaarlijkse acties, was lid van het uniformencomité en zette zich in voor de jeugdleden en de muziekopleiding. Gedurende 20 jaar zette hij zich ook in voor de voetbalvereniging bij de organisatie van de jaarlijkse herfstfeesten. Ook bemande hij de kassa voor de wekelijkse voetbalwedstrijden. Daarnaast zette hij zich in ten behoeve van de oprichting van het gemeenschapshuis De Ankerplaats.

 

   

 

Piet, proficiat met deze zeer verdiende onderscheiding.

 

Bestuur en leden van Semper Avanti.

Terug

jeugdprins Jeroen verberne

Prins Jeroen II is de kersverse Jeugdprins van Jeugdcarnaval JN Grashoek.

 

Samen met princes Robin en Vorstin Hanneke zullen jullie er een tegekke carnaval van maken.

Met de spreuk "Mit veul fantasy in ozze bol hebbe wea mit de carnaval veul lol"moet dit wel lukken.

 

Klik hier voor de site van Jong Nederland =>

 

Proficiat en tot op de receptie van 25 januari.

 

Leden en Bestuur van Semper Avanti.

Terug

15 december: Geslaagd St. Caecileafeest Semper-Avanti !!

Weer is de activiteitencommissie er in geslaagd om voor iedereen een mooi en gezellig programma samen te stellen! Dit jaar werd het thema “Limburgse Avond” treffend neergezet.

Na een gezamenlijk en uiteraard zeer smakelijk koud en warm buffet bij Leanzo, werd de avond voortgezet in gemeenschapshuis de Ankerplaats met de huldiging van Jan Gommans.

 

 

Op een leuke wijze wist voorzitter Peter van Oijen de familie van Jan te betrekken in deze huldiging. Jan heeft namens de vereniging het verenigingsinsigne ontvangen voor zijn 40 jaar als muzikant en tevens is hij ook 40 jaar lid van onze vereniging.

 

Na een tombola en gezellig samenzijn werd de avond tot in de kleine uurtjes van zondagmorgen voortgezet! De organisatoren van deze avond zullen veel moeite moeten doen om dit het volgend jaar te evenaren of te overtreffen.! Bedankt.

Terug

Geslaagden kreato

Ook in 2007 zijn vele jeugdleden van onze vereniging geslaagd voor hun opleiding. Wij hopen dat jullie in 2008 verder gaan met de opleiding om zo een nog hoger muzikaal niveau te bereiken.


Anke Spreeuwenberg     diploma A op bugel.
Lieke Hunnekens           diploma A op bugel.
Julissa Heessen            diploma A op trompet.
Dirk van Lierop               diploma A op trompet.
Tom Teeuwen                diploma A op hoorn.
Jeroen Verberne             diploma A met lof schuiftrombone
Lisanne Spreeuwenberg  diploma A op slagwerk.
Roel van Oijen                diploma A op slagwerk.

Allemaal proficiat met dit behaalde resultaat en ga vooral door.

Terug

25 november Concours Drumband Semper Avanti 80,34 punten  een verdiende eerste prijs!

De drumband van Semper Avanti heeft onder leiding van instructeur Rob Haegens een fantastische eerste prijs behaald tijdens de podiumconcours van de L.B.T. in Heythuysen!

 

’s Morgens vroeg begon het circus en werden de instrumenten om 9:30 uur klaar gezet voor het inspelen. Om 11:30 uur werd alles in de vrachtwagen ingeladen om te vertrekken naar Heythuysen. Tot ons groot genoegen waren vele fans gekomen om getuige te zijn van het optreden. Op weg er naar toe was de spanning van de gezichten af te lezen. Zeker voor die leden en voor instructeur Rob Haegens waarvoor dit hun eerste podium concours was. Om 13:15 uur werd het startschot gegeven voor het optreden en werden achtereenvolgens werden gespeeld:

 

    ¯ Circular Course of the Season van Vincent Cox                

    ¯ Boulevard d’ Anglaise van Gian Prince                         

    ¯ A Prayer out of the prior van Henk Smit                    

    ¯ Rhythm in Motion van Frank Rademakers                

 

Toen begon het lange wachten. Om 18:30 was de uitslag van de jury en was iedereen gespannen voor de waardering. Ons optreden werd beoordeeld met 80,34 punten, een fantastische prestatie. Eenmaal in Grashoek aangekomen stond de fanfare klaar om ons in te halen en begon het feest aldaar. Iedereen proficiat met dit behaalde succes en laat dit een opstap zijn naar nog meer muzikale hoogtepunten.

 

Binnenkort zal er een receptie worden gehouden waarbij iedereen onze muzikanten kunnen komen feliciteren.

 

Proficiat, leden en bestuur van Semper Avanti.

Terug

18 november 2007 Kreato Speelmorgen

Op zondag 18 november 2007 om 11.00 uur wordt de Kreato speelmorgen gehouden in de Ankerplaats. Op deze muziekmorgen mogen de cursisten op blokfluit en alle andere instrumenten laten horen wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben. Er wordt opgetreden in groepjes en ook solo op onder andere blokfluit, trompet, slagwerk, bugel, hoorn en saxofoon. Dus ouders, familie en vrienden zijn van harte uitgenodigd!

 

Ook een speciale uitnodiging aan de kinderen die interesse hebben in het bespelen van een muziekinstrument of slagwerk. Neem je ouders mee want alle vragen over het opleidingstraject, de kosten en dergelijke kunnen op deze morgen door onze bestuursleden worden beantwoord.

U kunt natuurlijk ook op een ander tijdstip hierover informatie vragen. Bel dan met Jan Strik 077-3072342 of Jetty van Sleeuwen 077-3075473.

Naast de optredens van de cursisten treedt ook het studieorkest op. Dit orkest is een aantal jaar geleden speciaal opgericht voor de jeugd en volwassenen in opleiding. Na één tot anderhalf jaar les kun je al in het studieorkest plaatsnemen. Kom eens luisteren naar de prestaties van dit orkest met haar ‘jonge’ leden en laat je verrassen! Het plezier in samen muziek maken staat er voorop. Uiteraard wordt er spelenderwijs veel geleerd op de repetities en tijdens uitvoeringen zoals deze er een van is.

 

Tot ziens, de jeugdcommissie.

Terug

Zondag 4 november 2007 Heldens drumbandtreffen SMK te Grashoek

Zondag 4 november heeft onze drumband meegedaan tijdens het Heldens Drumband treffen in Grashoek, georganiseerd door EEM Koningslust. Helaas kon deze vereniging door ziekte van instructeur Math Janssen helaas niet deelnemen. In de aanloop van het concours van onze drumband op 25 november in "De Zaal" in Heythuysen was dit een goede graadmeter om eens te laten horen hoe ver we staan en waar nog de laatste weken aan moet worden gesleuteld om tot een optimaal resultaat te komen. Wil van Hork heeft onze drumband en het concours programma beoordeeld. Hieronder zijn de opname te beluisteren. Voor foto's van het drumbandtreffen wordt verwezen naar de volgende link:

http://emm.homedns.org/Fotoarchief/Fanfare en Drumband/2007/2007-11-04 Heldens slagwerktreffen/

               

Terug

Zondag 21 oktober 2007 Herfstconcert SMK te Grashoek

De Herfst is begonnen en het gure weer staat weer voor de deur.

Het is tijd voor het jaarlijkse Herfstconcert. A.s. zondag 21 oktober zullen het Heldens gemengd koor "Bel Canto" en fanfare Semper Avanti Grashoek het concert verzorgen tussen 11:00 en 13:00 uur in gemeenschapshuis “De Ankerplaats” in Grashoek. Het Herfstconcert maakt onderdeel uit van de samenwerking tussen de Heldense muziekverenigingen, afgekort SMK.

 

Zowel “Bel Canto” als Semper Avanti zullen u een zeer gevarieerd optreden aanbieden.

Het Heldens gemengd koor “Bel Canto” staat onder leiding van Jan Stoffels en Fanfare Semper Avanti staat onder leiding van Bart Klerken. Deze laatste heeft het muziekwerk “Thou Knowest, Lord”, H. Purcell gearrangeerd waardoor dit muziekstuk gezamenlijk ten gehore kan worden gebracht om nog eens te meer te benadrukken dat een samenwerking tussen de verschillende muziekverenigingen goed mogelijk is.

 

Namens het SMK nodigen wij u uit om te komen luisteren. Wij hopen vele muziekliefhebbers te mogen begroeten. Tot a.s. zondag 11:00 uur in Grashoek (toegang is gratis).

 

Namens het SMK, Fanfare & Drumband Semper Avanti Grashoek

                

Terug

Zondag 7 oktober 2007 Natuurwandeling WC Semper Avanti zeer geslaagd !

Zondag 7 oktober 2007 laat weer zich weer van zijn beste kant zien. In de vroege ochtend was het eerst iets mistig, maar na enkele uren scheen de zon volop.

 

Reeds om kwart over zeven melden zich de eerste wandelaars bij de starttafel. Om kwart voor acht kon men aan de tocht beginnen. Vanaf acht uur liep het echt storm met de aanmeldingen voor de wandeltocht. Grashoek stroomde vol met wandelaars. Al snel waren alle parkeerplaatsen rond de ankerplaats en op het dorpsplein bezet. Daarna was het zoeken naar een parkeerplaats in de straten van Grashoek. Op de rustplaats waren we vanaf half acht druk in de weer om ervoor te zorgen dat de wandelaars voorzien konden worden van eten en drinken. Vooral vlaai , koffie, soepen en broodjes waren erg in trek. De wandelaars waren allemaal erg tevreden over de mooi uitgezette tocht.

Jaarlijks weet Wim Verstappen weer een mooie route uit te stippelen. Ook de markering en de aanwijzingen tijdens de tocht zijn erg duidelijk zodat er weinig wandelaars verkeerd hebben gelopen. Tot elf uur was het een komen en gaan van wandelaars. Op het einde van de dag konden we de balans opmaken. In totaal hadden ruim 730 betalende wandelaars deelgenomen aan de tocht. Vanaf 13.00 uur konden de gezinnen deelnemen aan de speurtocht. Dorrie en Natascha hadden zich laten inspireren door kabouters en de tocht hierop aangepast. De deelnemers aan de speurtocht waren erg enthousiast over de uitvoering van de speurtocht. De prijzen van de speurtocht zijn als volgt:

 

1e prijs met 67 punten : familie Hunnekens Past. van der Sterrenstraat 16 Grashoek.

2e prijs met 65 punten : familie Vanlier Past. van der Sterrenstraat 34 Grashoek

3e prijs met 64 punten : Familie Tacken Den Eigen 41 Sevenum.

 

Als organisatie kunnen we terugkijken op een geweldig geslaagd wandelevenement. Dit is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van de sponsoren, Arvalis makelaars, De Bruyn sport, C. 1000, Logo products, de Rabobank en de vele vrijwilligers die hebben meegeholpen op deze dag. Tevens nodigen we uit voor deelname aan onze volgende natuurwandeltocht op zondag 5 oktober 2008. Noteer deze belangrijke datum in uw agenda.

 

                     

Wandel comite Semper Avanti

Terug

2007 Andere aanpak Oud-ijzer aktie Grashoek

Fanfare & drumband Semper Avanti is in 2007 het oud-ijzer anders bij u gaan inzamelen.

Vanaf dit jaar halen we het Oud ijzer op op de dagen dat ook het Oud Papier wordt opgehaald.

 

Nieuw is dat u ons van te voren laat weten of we bij u Oud ijzer kunnen ophalen

.• Dit kan door te bellen op tel: 077-3077696 of 077-4672978

 • E-mailen op: info@semper-avanti.nl.

 • Op de inzameldagen kunt u ook komen afleveren op adres: Vliegert 5 tussen 9:00 en 12:00 uur.

 • Ophaaldagen 2007: 20 oktober en 15 december.

 

Wij willen u er op attent maken om het Ijzer NIET aan de weg of op de oprit neer te leggen, omdat het ijzer dan waarschijnlijk niet door ons wordt opgehaald.

 

Dus, bent u bereid om onze vereniging een steuntje in de rug te geven, doe dan mee aan de oud-ijzer aktie en informeer ons, zodat wij het oud-ijzer om kunnen zetten in nieuwe muziekinstrumenten.

 

Bij voorbaat onze hartelijke dank en tot de volgende Oud-ijzer aktie!

Terug

7 oktober Heldens Open Podium weer terug in Panningen:
Na een uitstapje naar Grashoek vorig jaar, is het Heldens Open Podium weer terug in Panningen. Op zondag 7 oktober vindt het HOP plaats in DOK6. Voor degenen die het HOP nog niet kennen: tijdens dit evenement kunnen alle inwoners van Helden – jong, oud, solo, in een duo of in een groepje – hun kunsten laten zien voor een deskundige jury. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het bespelen van een instrument, zingen, dansen of het voordragen van een (zelfgeschreven) gedicht. Dit alles vindt plaats in afwisselende sessies van elk ongeveer een uur, in de grote Rabozaal in DOK6.

Het HOP probeert elk jaar een nieuw element toe te voegen. Vorig jaar was dat de aandacht voor andere culturen, dit heeft o.a. geleid tot een modeshow met Indiase kleding, ondersteund door bijpassende muziek. Het nieuwe element voor dit jaar is proza. Maar wat is dat precies? Proza is een geschreven tekst. Het kan kort zijn, zoals een stukje in de krant, of lang, zoals een roman. Misschien heb je net wel een spannend verhaal of een bijzonder opstel geschreven? Dan is dit je kans om je stuk voor te dragen op een podium, voor echt publiek!

De organisatie van het HOP is zoals elk jaar weer in handen van SMK, C6 Helden in Cultuur en een vertegenwoordiging van de andere culturen. SMK staat voor Stichting Muziek en Kreativiteitsopleidingen, dit is een samenwerkingsverband tussen de Heldense muziekverenigingen. De stichting C6 was voorheen SBK, Stichting Bevordering Kultuur. De organisatie kan dit jaar rekenen op een subsidie van de provincie Limburg in het kader van het Regionaal Actieprogramma Cultuurbereik.

De inschrijvingen voor het HOP starten binnenkort! Voor de leden van de Heldense muziekgezelschappen en verenigingen is dit een unieke gelegenheid om podiumervaring op te doen. Maar ook als je geen lid bent van een vereniging, kun je meedoen. Er worden weinig eisen en voorwaarden aan de deelname gesteld en er zijn ook geen inschrijfkosten. Het HOP wil dan ook alle Heldenaren, dus van alle leeftijden, van harte uit nodigen om deel te nemen. Voor meer informatie en/of opgave kun je terecht bij Evelien Sniekers van C6 Helden in Cultuur, Kerkstraat 11, 5981 CD Panningen, telefoon 077 3079633 of e-mail evelien@c6helden.nl. Je kunt ook terecht bij je eigen muziekvereniging, daar kan een contactpersoon je meer over het HOP vertellen.

Terug

Peetlournooi 23-24 juni:

Drumband 23 juni:

Op 23 juni was het de beurt aan de drumband om het spits af te bijten bij het Peeltournooi in Neerkant. De drummand heeft 3 van de 4 muziekstukken gespeeld welke ook te horen zullen zijn op het concours van 25 november. Dit zijn "The circular course of the seasons", "Le boulevard d' Anglaise" en "The Prayer out of the prior". Het jurylid Henk Mennens, tevens jurylid voor het concours, heeft het optreden beoordeeld met het predikaat GOED. Dit is een goede opsteker voor de aanloop naar het concours.

 

Fanfare 24 juni:

Ook de fanfare moest op zondag het spits af bijten bij het Peeltournooi in Neerkant. De fanfare heeft 4 muziekstukken gespeeld, waarvan 3 beoordeeld. Zij begonnen het een mars als inspeelwerk met de titel "On the Quarter Deck" gevolgd door een concert stuk uit de 3de divisie "Trimbeka" en "A Tribute to Lionel Hampton" waarin de vibrafoon de solopartij heeft. Als klapper eindigde de fanfare met "Soul Train" waarin solo's van Gitaar en Alt-saxofoon te horen. Het jurylid Rob Goorhuis heeft het optreden beoordeeld met het predikaat GOED. Dit is een uitstekend resultaat en geeft aan dat de fanfare haar niveau van het concours goed heeft weten te behouden.

 

Drumband en Fanfare beide proficiat met dit resultaat.

Terug

6-Kamp 16 & 17 Juni:

Op 16 en 17 juni jl. was sportpark “De Peelrand” in Grashoek omgetoverd tot een waar circusterrein. Twee dagen lang is er in de circustent +op het circusterrein een zeskamp geweest met clowns, acrobaten, zeeleeuwen, en diverse andere circusartiesten. Er hebben 12 teams meegedaan met in totaal ruim 130 deelnemers. De teams moesten zich uitleven in strategische, inspannende en technische spelen. Een kleine selectie van de spellen zijn: borden balanceerspel, de slangenbezweerders, het grote wereldbal rol spel en de leeuwen zijn ontsnapt.

 

De beste 3 groepen van deze zeskamp zijn achtereenvolgens:

1. De Beerput

2. 18 cm en langer      

3. BV Torenzicht

 

Deze dagen hebben in het teken gestaan van gezelligheid, sportiviteit en ontspanning. Het was een fantastische activiteit. Fanfare en drumband Semper Avanti wil daarom via deze weg alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers bedanken voor een geslaagd zeskamp evenement, waar zeker weer een vervolg op zal gaan komen. De 6-kamp commissie.

 

Er zijn digitale foto's als ook een DVD opname gemaakt door Piet Gommans productions.

Deze CD en DVD kan worden besteld via onze vereniging.

 

De kosten zijn: CD: EUR 2,=.   DVD: EUR 5,=.

 

Stuur een e-mail naar: Info@semper-avanti.nl en geef aan hoeveel CD's en DVD's jullie wensen na te bestellen.

 

Kijk alvast voor wat foto's hierboven of op de site van Piet Gommans:

http://www.studiogommans.nl/pagina/studio/index.html

Terug

Afscheid van 2 gewaardeerde bestuursleden:
Op de Algemene Ledenvergadering van 24 April j.l. heeft onze vereniging afscheid genomen van 2 zeer gewaardeerde bestuursleden, Piet Willems en Ron Vanlier.
Piet Willems is een van de oudere bestuursleden die er na 30 jaar bestuurslidschap een punt achter zet. Piet is een betrouwbaar persoon waar we altijd op hebben kunnen vertrouwen. In het bestuur was Piet degene die ervoor waakte dat bestuursbesluiten goed voor de leden waren, hij kon zich altijd in de leden verplaatsen. Piet wordt ook wel de "stille kracht" genoemd binnen Semper Avanti. Hij is altijd paraat en er wordt nooit vergeefs een beroep op hem gemaakt, je kunt zeggen dat Piet in de huidige tijd de enige is in zijn soort. In het bijzijn van zijn familie is Piet tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot Ere lid van fanfare & drumband Semper Avanti. Piet zal zich nog altijd blijven inzetten voor de vereniging ook nu hij geen deel meer uit maakt van het huidige bestuur. Zo blijft hij sleutelbeheerder, instrumentbeheerder en zorgt hij dat de stoelen gereed staan voor de repetities van o.a. de fanfare.
 
Ron Vanlier is reeds 26 jaar spelend lid van de vereniging waarvan 13 jaar als bestuurslid waarvan de laatste 7 jaar als voorzitter. Ron heeft ervoor gezorg dat Semper Avanti weer op de kaart kwam te staan. Uit een moeilijke periode met weinig jeugdleden en een wat doffig imago heeft hij er voor gezorgd dat er vernieuwing is gekomen.  
O
p bestuurlijk vlak is structuur aangebracht wat heeft geleid tot de bloeiende vereniging waar hij nu staat. Nieuw voor de vereniging was dat er een beleidsplan kwam te liggen wat momenteel uitkijkt naar 2010. Ook de vorming van diverse commissies (o.a. sponsorcommissie, 6 Kamp en wandelcomit) waar vele vrijwilligers van in en buiten de vereniging in werkzaam zijn ertoe bijgedragen dat er anders met de vereniging wordt omgegaan als voorheen. Ook heeft Ron zich enorm ingezet voor de gezamenlijke Heldense Muziekverenigingen, verzameld in de Stichting Muziek- en Kreativiteitsopleidingen Helden (SMK) waarin de binding met de andere verenigingen belangrijk is en waar de discussies met de Gemeente Helden en Kreato over de subsidies en de verdeling hiervan veel stof hebben doen opwaaien. Ron zal zich blijven inzetten binnen de vereniging als lid van de drumband en hopelijk kunnen we in de toekomst nog regelmatig gebruik maken van zijn contacten en expertise.

 

Bedankt voor jullie inzet en succes gewenst voor de toekomst. Wij hopen Piet en Ron dat jullie nog lang binnen onze vereniging actief zullen zijn in welke vorm dan ook.
 

Terug

Paasconcert zondag 8 april:

Op zondag 8 april, 1ste Paasdag, vindt van 11:00-13:00 uur in gemeenschapshuis "De Ankerplaats" het jaarlijks Paasconcert plaats. Het programma is zoals altijd zeer vrolijk en gevarieerd en nodigt uit om naar te komen luisteren. Er zijn optredens van het studie-orkest, gemengd kerkelijk zangkoor, de drumband en fanfare. Naast de muzikale noten is er plaats voor de lijst met muziekgenoten het nieuwe vereniging informatieboekje en nog enkele andere leuke onthullingen.

Speciaal zijn uitgenodigd al onze sponsoren en muziekgenoten die onze vereniging een warm hart toedragen. Wie interesse heeft in het maken van muziek, jong of ouder, is bij onze vereniging van harte welkom. 

Terug

Spokentocht 2007 24 maart: griezelig maar erg geslaagd

Er hebben 4 groepen jeugdleden mee gedaan aan de spokentocht, allemaal vergezeld door een monnik. Op de tocht waren verschillende spoken, griezels, vampieren en heksen verstopt. Het was een pittige tocht door de grashoekse bossen. De spoken waren goed verkleed en voorzien van de nodige schmink om alles nog echter te laten lijken.

Klik voor de foto's hierboven op de pagina.

.

Terug

17 maart: optreden Studieorkest samen met Neer Nuhnem

Samen met de jeugdfanfare van Neer-Nuhnem heeft het Studieorkest een leuk concert ten gehore gebracht. Het concert kwam mede tot stand doordat Bart Klerken ook de dirigent is van de jeugdfanfare van Neer-Nuhnem. De zaterdag avond begon om 18:00 met een gezamenlijke repetitie, wat ook nodig was voor de muziekstukken die de beide korpsen samen hebben gespeeld. De samenwerking tussen de jeugd onderling was uitstekend en voor herhaling vatbaar. De optredens waren goed bezocht door verschillende luisteraars voor Grashoek en Neer/Nuhnem.

Het was zeer de moeite waard en wij komen graag bij jullie terug. Klik hierboven voor de foto's.

Tot ziens bij het volgende concert!!

Het Studieorkest en de jeugdcommissie van Semper Avanti.

.

Terug

Carnaval 2007: Wae zien muzikaal (iks fector)

Ook dit jaar hadden we weer een mooie carnavalswagen gemaakt. Met de titel Wae zien muzikaal en de Iks Fector hebben we de 7de prijs weten te bemachtigen bij de wagens.

Ondanks dat de wagen groter was dan andere jaren moesten "De Bassen" toch nog lopen, omdat het animo groot was.

 

Na afloop in de zaal in afwachting van de prijs uitreiking zijn er verschillende biertjes gedronken op de goede afloop. We kunnen weer spreken over een goede optocht dankzij de activiteitencommissie.

 

Chappo activiteitencommissie.

Terug

Kreato geslaagden 2006:

Er zijn weer vele jeugdleden geslaagd voor hun muziekexamen bij Kreato. Na vele weken van hard werken en veel oefenen is het hen allemaal gelukt om een mooi resultaat neer te zetten.

 

Geslaagd zijn voor diploma B:

    Elsa van den Goor    (Bugel),

    Marianne van Lierop  (Sax-alt)

    Juul Verberne           (Concert slagwerk)

 

Geslaagd zijn voor diploma A:

    Linda Houben           (Concert slagwerk)

    Daan van den Goor   (Concert slagwerk)

    Marc Mestrom          (Concert slagwerk)

    Guus van den Goor   (Concert slagwerk)

    Kim Heesen             (Sax-sopraan)

    Joy Kluijtmans          (Sax-alt)

    Bram van Bemmel     (Bugel).

 

Namens het bestuur en leden, van harte proficiat met dit diploma en wij hopen dan ook dat dit een motivatie zal zijn om verder te gaan met jullie muziek opleiding.

Terug

25 november: Geslaagd St. Caecileafeest Semper-Avanti !!

Weer is de activiteiten kommissie er in geslaagd om voor iedereen een mooi en gezellig programma samen te stellen op de avond van de St. ceacileaviering! Was er vorig jaar sprake van een echte westernsfeer, dit jaar werd het thema wat dichter bij huis gezocht namelijk “Limburgse Avond”

Na een gezamenlijk en uiteraard zeer smakelijk koud en warm buffet, werd de avond voortgezet met de huldiging van de jubilarissen.

Mieke Hendrix: 12,5 jaar lid van de vereniging

Heidi Maessen, Wim Janssen en Gerrit Dircks: 25 jaar lid van de vereniging.

Jan Strik, Jan Gommans: 40 jaar lid van de vereniging.

Op zeer ludieke wijze wist de voorzitter Ron de mensen te boeien en bracht enkele mooie anekdotes voor het voetlicht. Soms brachten de herinneringen van toen wat emoties, maar meestal zette ze de jubilaris in een mooi najaarszonnetje. Op een echte Limburgse avond mag natuurlijk een goede “Buut”niet ontbreken. De aktiviteitenkommissie wist ook hier de goede persoon naar Grashoek te halen. Als muzikant had hij de lachers natuurlijk gelijk op zijn hand, en getuige het applaus is dit zeker in de smaak gevallen. Na een tombola en gezellig samenzijn werd de avond tot in de kleine uurtjes van Zondagmorgen voortgezet! De organisatoren van deze avond zullen veel moeite moeten doen om dit het volgend jaar te evenaren of te overtreffen.! Bedankt.

Terug

19 november: Kreato speelmorgen

Afgelopen zodag heeft iedereen weer kunnen genieten van de Kreato Speelmorgen. Op deze muziekmorgen hebben onze jeugdleden in opleiding, op blokfluit en alle andere instrumenten, laten horen wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben. Er is opgetreden in groepjes en ook solo op onder andere blokfluit, trompet, slagwerk, bugel, hoorn en saxofoon. Naast deze optredens heeft ook onze drumband enkele nummers ten gehore gebracht en ook het studieorkest heeft opgetreden. Tijdens de infolessen op de basisschool hebben de leerlingn van groep 4, 5 en 6 een tekening mogen maken van een levend muziekinstrument. De uiteindelijke winnaar van deze tekenwedstrijd is Luc Drissen (groep 5) geworden (bij de foto's ook een foto van de tekening).

Terug

6 november: Infolessen op de basisschool (muziekmorgen)

Op maandagochtend 6 nov. hebben leden van fanfare en drumband Semper Avanti een geweldige muziekmorgen verzorgd in onze school. Voor de groepen 4, 5 en 6 heeft de fanfare en drumband de leerlingen op allerlei manieren kennis laten maken met de veelzijdigheid van muziek. De opzet van deze ochtend wordt met de jaren steeds profecioneler. We hebben samen afgesproken dat het zeker de moeite waard is om te onderzoeken of de hele school van zo'n muziek-ochtend kan gaan genieten. Met dank aan de leden van Semper Avanti die veel energie gestoken hebben in het voorbereiden en uitvoeren van deze leerzame ochtend.  Ik wil langs deze weg ook van de gelegenheid gebruik maken om de fanfare te bedanken met het behalen van de Eerste prijs op het bondsconcours in de Maaspoort op 15 oktober. Nogmaals hartelijk dank en namens de hele school: "Dikke proficiat".

 

Kijk hierboven in de knop voor foto's van deze leuke morgen.

Terug

15 oktober: Fanfare Semper Avanti 81,08 punten, dikke eerste prijs!

Zondag 15 oktober 2006 trad fanfare Semper Avanti op in het kader van de concourswedstrijden van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Semper Avanti kwam voor de derde achtereenvolgende maal uit in de 4e divisie (voorheen 1ste afdeling). Voor dirigent Bart Klerken was het zijn eerste concours als dirigent en afgelopen zondag was het zover. Na vele maanden repeteren mochten we eindelijk officieel onze kunsten vertonen. De vele aanwezige fans hebben de volgende muziekwerken met genoegen beluisterd.

 

Inspeelwerk     : Fanfare for a Celebration

Verplicht werk : Patterns

Keuze werk 1   : Bal Masque (Venitiaanse bal)

Keuze werk 2   : The Forest Battle (uit de film Star Wars, return of the jedi)

De fanfare werd geflankeerd door passende decorstukken en tijdens het laatste is de muziek uitgebeeld door Dé Dé Danceballet (zie foto. Het optreden ging uitstekend en iedeeen had er een tevreden gevoel over. De strenge jury wist Semper Avanti 81,08 punten te waarderen.

Iedereen proficiat met dit behaalde succes en laat dit een opstap zijn naar nog meer muzikale hoogtepunten.

Ik heb interesse voor een of meerdere foto's (er zijn er nog meer) stuur ons dan een e-mailtje.

Terug

21 oktober: top of the pops, the 70's:

Op zaterdag 21 oktober organiseerde Fanfare & Drumband Semper-Avanti een spetterende jaren ’70 avond. Zaal Leanzo was speciaal voor deze gelegenheid door leden van de fanfare omgetoverd worden in de sfeer van de goeie ouwe tijd. Tijdens de avond kon er lekker gedanst worden en heeft de muziek van toen bij menigeen weer veel herinneringen losgemaakt. Het was een fantastische happenning waarin iedereen uit z'n dak ging op muziek uit de oude doos...van Mud tot Elvis en van James Brown tot Tom Jones...Het was een leuk feest wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Stuur ons een e-mail: Ik heb een idee voor Top of the Pop's

Kortom het is weer Semper Avanti (altijd voorwaarts).

Terug
Zondag 1 oktober natuurwandeling Grashoek:

Wandel Comité Semper Avanti uit het Noord Limburgse Helden – Grashoek, lid van de KNBLO- afd. Limburg, organiseert op zondag 1 oktober 2006 een wandeltocht voor jong en oud. De wandeltocht staat symbool voor Semper Avanti, welke als muziekvereniging temidden van de samenleving staat en graag iets terug doet voor haar gemeenschap. Grashoek en omgeving heeft veel moois te bieden en dat willen we de mensen niet onthouden.

 

De wandeltocht voert door een gevarieerd landschap van weilanden, landbouwgronden, bossen en natuurgebieden. Na een inleiding door het bosrijke gebied de Belgenhoek maakt u tijdens de wandeling kennis met de heide en peelgebieden welke zijn ontstaan na het winnen van turf. Daarna voert de tocht terug door het landbouwgebied in Evertsoord. Hier voert de tocht door akkerlanden en weilanden. Bij het lopen van de 25 km tocht komt u ook door het is een internationaal erkend wetland en natuurgebied de Mariapeel. Het omvangrijke natte gebied is van grote betekenis voor de avifauna. De veenmoerassen zijn niet alleen van groot belang voor de plantenwereld, maar ook voor de vele vogels die hier voorkomen. In de Peel leven met name veel kleine insectenetende zangvogels zoals de blauwborst en de sprinkhaanzanger. Uiteraard komen er ook veel weidevogels, eenden en ganzen voor.

De wandelaar heeft de keuze uit 4 afstanden n.l. 7, 14, 21 of 25 kilometer. Ook nordic-walking is op deze tocht goed mogelijk.

Gedurende de wandeltocht is er voldoende gelegenheid om uit te rusten, waarbij er wordt gezorgd, om tegen gereduceerde prijzen de inwendige mens te versterken.

De starttijden zijn:

  7 km: van 8.00 – 14.00 uur

14 km: van 8.00 – 13.00 uur                    

21 km: van 8.00 – 12.00 uur                                                                      

25 km: van 8.00 – 11.00 uur

De sluiting van de tocht is om 17.00 uur.

 

De kosten voor deelname bedragen € 1.70 (incl. gratis sticker)

Leden van een wandelbond ontvangen op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 0,50 korting.

 

Startlocatie:

Gemeenschapshuis De Ankerplaats Pastoor Vullinghsstraat 3 in Grashoek

Terug

19 augustus: spokentocht jeugdleden.

Op 19 augustus is er voor de jeugd een spokentocht georganiseerd. De opkomst van alle jeugdleden, van jong tot oud was uitstekend. Om 19:30 uur werd er gestart met de eerste groep. De tocht ging door de Grashoekse bossen die steeds dichter en dichter werden. Vanf de start van de tocht liep er een geheimzinnige monnik voor ons uit die we moesten volgen, hij was onze gids. Opeens kwam er spook uit het struikgewas te voorschijn, wel effen schrikken. Onderweg wisten we nooit wat er komen ging, hier en daar een skelet aan de boom, dan weer door de spinnenwebben. In het donkerste gedeelte kwamen we een groep spoken tegen die we met de atributen die we bij ons hadden bij elkaar moesten jagen om uiteindelijk bij de doodskist onze schat op te halen.

Ondanks dat er door het slechte weer slechts 2 groepen de tocht geheel hebben gelopen was iedereen blij en tevreden over deze activiteit.

Terug
Paasconcert zondag 16 april:
Op zondag 16 april, 1ste Paasdag, vindt van 11:00-13:00 uur in gemeenschapshuis "De Ankerplaats" het jaarlijks Paasconcert plaats. Het programma is zoals altijd zeer vrolijk en gevarieerd en nodigd uit om naar te komen luisteren. Er zijn optredens van het studie-orkest, gemengd kerkelijk zangkoor, de blokfluitgroep en onze eigen drumband en fanfare. Naast de muzikale noten is er plaats voor de lijst met muziekgenoten het nieuwe verenigingsinformatieboekje en nog enkele andere leuke onthullingen.

Speciaal zijn uitgenodigd al onze sponsoren en muziekgenoten die onze vereniging een warm hart toedragen. Wie interesse heeft in het maken van muziek, jong of ouder, is bij onze vereniging van harte welkom. Graag zien we jullie terug op Paaszondag.

Terug
Drumband Semper Avanti opent Sportgala 7 april:
U zult wel denken: “Wat doet een drumband nou op het Sportgala?”

Dit is heel eenvoudig uit te leggen. Tijdens het Heldens drumband concert in 2005 heeft de organisatie van het Sportgala de drumband horen spelen en was onder de indruk van het optreden. Met name het gebruik van vele melodische instrumenten zoals een marimba, xylofoons, klokkenspellen en pauken geven het drumbandkorps een veelbelovende uitstraling. Dit heeft de basis gelegd voor een uitnodiging om op 7 april het sportgala 2006 muzikaal te openen. Met het muziekwerk getiteld IO (maan van Jupiter) zullen de melodische klanken van drumband Semper Avanti een impulsief begin vormen van het sportgala.

Dit initiatief past uitstekend bij de doelstellingen van onze vereniging om telkens een nieuwe uitdaging te zoeken voor onze leden. De drumband telt momenteel 12 leden, met een gemiddelde leeftijd van 25,5 jaar. Daarnaast bestaat onze kweekvijver momenteel uit 10 jeugdleden en 4 volwassenen in opleiding. Semper Avanti bied iedereen die interesse heeft de mogelijkheid om zich bij onze vereniging aan te sluiten. Indien gewenst behoren specifieke opleidingstrajecten tot de mogelijkheden. Onze repetities worden gehouden in gemeenschapshuis “De Ankerplaats” te Grashoek op dinsdag avond van 19:30-21:15 uur. Kom gerust eens een kijkje nemen in onze keuken.

Kortom het gaat weer Semper Avanti (altijd voorwaarts).

Terug